tisdag, mars 01, 2011

skumt godis förintar miljön

Svenskarna äter 17 kilo godis per person och år, mest i världen och dubbelt så mycket godis som genomsnittet för EU. (DN)
Ångest? 17 kilo vafaan! om du nu - gud förbjude - sitter med en påse diabetes i handen... sansa dig och gör ett uppehåll i frossan medans du läser texten. Jag vill ju inte att någon ska sätta något i halsen. typ 
Den som käkar godis och snacks bidrar till klimatutsläpp, och farligast är de skumma godisarna. Det visar en studie som Institutet för Livsmedel och Bioteknik har gjort.

En påse skumgodis påverkar klimatet lika mycket som en tallrik fläsk. säger Anna-Karin Johansson som är miljöstrateg på Livsmedelsverket.
(p3 nyheter)
hm... Antingen börjar du nu fundera över hur mycket godis du äter, och om det är nödvändigt. du funderar kanske också på om du i framtiden kan undvika att köpa massiva mängder godis innan bion, till fredagsmyset eller varje dag. eller så reagerade du inte alls så... du blev istället sugen på fläskkött.
– Produktionen av råvaror och ingredienser har störst miljöpåverkan, precis som för de flesta livsmedel. Här behöver man relativt mycket ingredienser för att få fram en mindre mängd slutprodukt, säger Anna-Karin Johansson. (p3 nyheter)
Jag har iaf bestämt mig: Jag ska minska med godiset, för miljöns skull asså, och för att statistiken gör det pinsamt att vara svensk. Gör som du vill, du kanske vill sitta som en degklump i soffan och kunna ställa chipspåsen på skumgodis-diabetes-magen... för att:

Godisätandet ökar (aftonbladet)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar