måndag, mars 28, 2011

Earth hour - yeay

I lördags 26/3 var det Earth Hour och på Svenska dagbladet skrev Mariann Eriksson, kommunikationschef Världsnaturfonden WWF om hur viktig en liten enkel handling som alla världens invånare förstår och kan delta i kan uppmuntra till ett mer solidariskt samhälle.
Att inspirera brett är viktigt. Politiker behöver veta att de har stöd från väljarna för att fatta modiga beslut. Företagen behöver veta att deras kunder efterfrågar hållbarhet. Och vi vanliga människor behöver vara del av en global rörelse eftersom klimatfrågan måste lösas globalt. (svd)
Det är kasst att det blivit så tyst runt klimatförändringarna i vinter. Argumentet: "men det har ju varit en jättekall vinter", är ju som att titta ut genom fönstret och säga: Jag ser inga svältande barn, tsunamis eller orkaner och då kan det ju inte finnas.
Förra året gjorde 20 procent av de som deltog i Earth Hour mer än att bara släcka. De bytte till grön el, började källsortera, slutade att ha el-prylar på standby med mera. (svd)
you see! två andra skriver på svd att det är meningslöst att släcka lampan en timma för att den lilla symboliska handlingen inte påverkar ändå. men uppenbarligen så gör det det.

jippie för earth hour!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar