måndag, mars 07, 2011

Nya musiker -Tips från experten

Om du är en ny musiker, this is how to do! Superentrepenören Richard Branson som
Har sysslat med det mesta, däribland startat ett flygbolag, bank och på sistone har han satsat på rymdturism. Men det var inom musikbranschen som han tog sina första, stapplande steg på väg mot rikedom och kändisskap. (E24)
Han har i tidningen Chef delat med sig av tipsen hur han skulle göra om han vore ny musiker idag.
Trots att Branson grundade Virgin Records, skulle han inte gå vägen via ett konventionellt skivbolag. (E24)
Så det rådet han har är att: Gå samman några stycken och dela på kostnaderna för distribution, reklam och marknadsföring.
Marknadsföringen är också enkel, det är bara att lägga upp en sida på MySpace Facebook eller någon annan social nätverkssida, skriver han (E24)

På tal om facebook, så hittas här en artikel om hur du - oavsett vad du arbetar med - marknadsför dig själv genom sociala medier.
Kort och gott kan jag sammanfatta artikeln såhär: Visa dig för potentiella kunder eller drömarbetsgivare genom sociala medier, starta en blogg och dela med dig av dina kunskaper. Det tar tid och kräver arbete men det lönar sig och kom ihåg: alla har varit nybörjare.

Dock bör man akta sig ibland,
– Vi blir offentliga personer allihopa. Men det är inte längre ett val vi gör utan en värld vi är på väg mot. Du får aldrig någonsin berätta sådant om dig själv som du kan få ångra att du gjort, ens på din privata Facebooksida, säger hon. (E24)
Allt fler chefer undersöker också sociala medier, bloggar och Facebook innan de anställer. Den andelen har ökat från 10 procent till 18. (tidningen Chef.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar