söndag, januari 30, 2011

Sex på kartan

Nu sätter Utbildningsradion sex på kartan, på ett väldigt bokstavligt sätt. filmen är den bästa sexualundervisningsfilmen jag nånsin sett. för att den är rolig och tar upp mycket på ett väldigt pedagogiskkt sätt. filmen gjordes för att det inte finns någon bra aktuell film i sexualkunskkap.
Den film som i dag används i samlevnadsundervisningen i svenska skolor är 25 år gammal, gjord i en tid när medvetenheten om HBTQ-frågor och etnisk mångfald var lägre. (DN)
Här kan du kolla på filmen på UR
Filmen – som tar HBTQ-frågor och etnicitet på allvar – har mötts av mer än en halv miljon inlägg. ... citat:
”Visst är detta äckligt, men samtidigt ska vi vara glada att det ger oss en möjlighet att enkelt få reda på vilka som är våra fiender. De som tillverkar denna film kan definieras som tillhörande den inre fienden. Och nu får vi veta vilka dessa är. Det blir således lätt för oss att veta identiteten på rasförrädarna, och när vi har makten kommer de inte längre få vara verksamma inom filmindustrin.”
  (DN)
you say what? en halv miljon sånadär kommentarer? antingen finns det väldigt många rasister eller så sitter väll ett kompakt gäng extremist-nördar och skriver barnsliga kommentarer på nätet hela dagarna. begreppet ras är inte alls ett meningsfullt begrepp i vår tid när det handlar om människor, så att filmen har mötts av så mycket kritik kan väll bara betyda att vi har ett relativt liberalt samhälle.

Här hittar du en artikel om filmen på "ligga med p3" och Här skrivs det om det på tankesmedjan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar