söndag, januari 09, 2011

översvämmat frankrike och tyskland

Mer regn väntas komma i sydneý, Australien. så nu varnar myndigheter för översvämningar. Jag har även läst att det simmar runt alligatorer bland husen så en kass idé vore antagligen att ta ett dopp i aligatorträsk-städerna.
Översvämningarna i Australien täcker ett område större än Tyskland och Frankrike, och hundratusentals är drabbade. (aftonbladet)
Tur att det inte var tyskland och frankrike som blev översvämmade då. Vad hade då hänt? Att vi hade fått miljoner med emigrerande tyskar kanske. Då tror jag vi skulle få lite problem med att bosätta alla emigranter. även om det endast är provisoriskt måste de ju bo någonstans.
Men, nu är det ju inte tyskland och frankrike som blivit översvämmade, utan ett område så stort i Australien. och Australien är en ö, så they are on their own.
– Vattnet stiger snabbt, även om man kanske inte märker av det och platser som låg under vatten förut, särskilt vägar, kan översvämmas på en timme, sade delstatens polischef Alistair Dawson.
Vad kan man göra på en timma innan gatorna blir översvämmade och man blir tvungen att stanna inne? Man kan: inhandla förnödenheter om man nu ska vara fånge i sitt hus en längre tid, man kan rusa till en bokhandel för att skaffa något att läsa, man kan ha en mini-demontration mot att politikerna inte gör tillräckligt åt översvämningarna eller så kan man spela ett parti schack och äta mannagrynsgröt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar