onsdag, april 27, 2011

Superkraft - nu upptäckt hos människor

Visst är det en spännande rubrik! men det är kanske lite oklart hur man definierar en "superkraft". Men forskare i Italien och USA har genom en studie av råttor hittat något underligt: vi sover när vi är vakna!

När man varit vaken väldigt länge brukar vi människor bli glömska, orsaken var ett mysterium som dessa forskare jobbade för att lösa. sedan kom de fram till att glömskheten beror på att vissa delar av hjärnan sover!
Det visade sig att några av neuronerna från och till kopplades bort. I ett experiment slocknade exempelvis 2 av 20 neuroner. De flesta fortsatte med andra ord att vara vakna, medan de två som stängdes av uppvisade typiska tecken på sömn.  (DN)
Nu tänker ni kanske som jag, hur kan man använda denna dolka superkraft för att bekämpa ondska?

  1. Vi kan samla alla sovande hjärnceller i en enda hjärna, varefter vi skapar en arme av zombies som kan patrullera på gatorna om nätterna för att hålla koll, så alla sköter sig
  2. Vi kan förändra hjärnorna på ett fåtal, som då inte behöver sova alls, dessa kan då sättas på en rymdfärja med destination planeter med livsformer. eftersom de alltid är vakna är de alltid beredda på hot.
  3. Vi kan straffar skurkar med att de får sluta sova, då kommer de bli glömska och inte längre kunna lista ut några ondskefulla planer.

Har du några bra förslag på hur denna superkraft kan användas för att bekämpa brott?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar