lördag, april 09, 2011

Det bör du INTE dela på facebook

Facebook blir större och större och folk delar med sig av sina liv mer och mer, därför görs mer och mer av facebook för att du ska kunna berätta för dina vänner allt som händer nära dig. Kurvan över hur integriteten försvinner går så brant att vi inte märker att vi kanske egentligen inte ville berätta just detdär... Det finns nog vissa saker man helt enkelt inte borde dela med sig på facebook. här är några:


  • Ditt telefonnummer bör du självklart inte publicera på Facebook, om du nu inte vill att random människor ska kunna ta kontakt med dig så håll det för dig själv.
  • "Det är komplicerat"-relationsstatusen... Om man har det lite besvärligt eller inte riktigt vet hur man har det i sin relation, varför ska du berätta det för dina vänner? det kan ju knappast förbättra relationen om du verkligen bryr dig.
  • Incheckningar samt din hemadress. jovisst kan det vara kul att om man är på backpackerresa berätta för vännerna var man håller hus, dock även där finns ju en säkerhetsrisk, inbrottstjuvar kan finnas bland facebookvännerna... Att berätta vilken resturang man sitter på eller vilken affär man känns heller inte så nödvändigt att berätta för vännerna. vem bryr sig liksom?
  • Att du ska ha fest... när, var och hurvida du ska ha en fest bör du inte dela på facebook om du inte vill att det ska komma oinbjudna gäster.
  • Vad du åt till frukost. Det finns antagligen ingen på jorden som bryr sig om du inte är en rockstjärna från mars, om ens då... folk kommer bara störa sig och om någon skulle "gilla" så gör de bara narr av dig.
  • Sådan som kan få dig avskedad eller arresterad. En annan regel är: Känns det obekvämt att prata om, dela det inte på facebook.
Don't share updates on Facebook after you have escaped from Jail and on the run (don’t laugh it has happened) (Jeffbullas)
Hahaha, Kolla in mer på OnlineSocialMedia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar