torsdag, april 07, 2011

Dokusåpedeltagare borde INTE få lön

I Frankrike har Högsta domstolen beslutat att dokusåpakändisar ska ha lön, man menar att det är som vilket jobb som helst. och därför ska de 56 personer som deltagit i den franska versionen av Temptation Island få retroaktiv ersättning. jag vet inte vad Temptation Island är men om lönen är 12.400 kr (1400 euro) om dagen så kvittar väll det.
– Principen är allmängiltig och enkel. Man kan inte tvinga människor att jobba 24 timmar om dagen, sju dagar i veckan. Det är slaveri, säger advokaten Jérémie Assous, som drivit fallet i flera år. (DN)
Ehm... nu förstod jag inte riktigt. menar du att vara på en tropisk plats någonstans runt ekvatorn, bland människor utan skyldigheter eller arbetsuppgifter och tävla om en fet summa pengar är vadå? slaveri? är inte det ganska respektlöst mot de 12,3 miljoner slavar varbland de flesta lever i södra Asien att säga så? Jag skulle då inte tro att FN skulle hålla med om den definitionen av slaveri.

Vadå tvinga någon att jobba 24 timmar om dagen? Hans definition av vad det är att "jobba" är lite underlig, att jämföra det dokusåpadeltagare gör, med att sy nallebjörnar tills händerna blöder i ett asiatiskt fattigt land med en lön som är mindre än en tusendel av det som dessa dokusåpakändisar ska få i ersättning. Och har de inte valt att vilja vara med och har möjligheten att bara dra sig ur tävlingen när som helst?

Löjligt tycker jag, detta kommer bara leda till att dokusåpor i framtiden inte kommer produceras. Lönen bör endast täcka de fasta utgifter man har, typ hyra och liknande. Att vara med i en dokusåpa är ju bara en kul grej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar