torsdag, februari 24, 2011

Så frånsäger du dig ansvar bakom en "roll"

En reporter hittade ett filmklipp där bloggaren "kissie" delar ut nazistpropagande med sin broder, klippet är 4 år gammalt och rubriken som klippet publicerades med, av nyheter24 var:
Här sprider Kissie nazistpropaganda
i filmklippet delar syskonparet ut klistermärken för nationalsocialistisk front som idag bytt namn till Svenskarnas parti. Såhär står det på nyheter24 att samtalet gick till som spelades in av reportern:
– Du ska hålla käften och ta mina hot seriöst och du kommer få spö i kväll, fattar du det, hör man henne bland annat säga.
Hon krävde att artikeln skulle tas bort.
– Ta hoten jävligt seriöst, för kommer inte den här artikeln försvinna så kommer du inte kunna gå så mycket stryk du ska få, din lilla bög, sa hon.
Händelsen är polisanmäld (nyheter24)
sedan gick "kissie" ut i en bloggpause som varade i 20 timmar och 57 minuter, som en strejk. Sedan bad hon ursäkt. oj, nej förlåt... Alexandra Nilsson bad om ursäkt, inte Kissie utan Alexandra. Det är samma person men tydligen säger hon själv att hon "spelar en roll" när hon är Kissie. så Alexandra bad om ursäkt och Kissie känner sig kränkt över att hon kallats för nazist. vi vet alltså inte hur "Kissie" ställer sig i frågan.
Ingen har rätt att kalla än nazist, jag är så långt ifrån det som möjligt. Det var min brors video, och jag har flertal vänner som är allt annat än helsvenska. Hur skulle det gå ihop haha? (Kissies blogg)
Alexandra "kännde" sig som Kissie "på riktigt".
hon tycker inte någon har rätt att kalla henne nazist, även om hon delat ut nazistpropagande... första och sista gången jag var inne på hennes blogg (förhoppningsvis). det underliga är att hon tror att hon kan gömma sig bakom en annan identitet när det blir svårt. "Nä det var inte jag, det var Kissie...". Som om hon genom det befrias från allt ansvar. Klart att hon ska bli anmäld för hot, det finns ju klara bevis. Jag vet inte ens om hon själv kan hålla "rollen" och Alexandra åtskilda. För i sitt ursäktsinlägg på bloggen ber hon om usäkt för hur hon hotat reporten, det var alltså Alexandra som ringde reporten.

Men i ett senare inlägg skriver hon (då som "kissie") förklarar hon varför hon blev arg och menar att det är en tillräcklig ursäkt till att hon betedde sig som hon gjorde. "Kissie" hänvisar också till sitt tidigare inlägg. Kissie säger att hon pratade med reporten alltså.

Vad kan vi nu lära oss av detta?... att om du vill kunna göra vad som helst utan att behöva ta något ansvar: Gör som Alexandra, säg att du spelade en "roll", att du var arg och omöjligt kan ta ansvar för vad du gjorde. Förhoppningsvis får du någon typ av diagnos.

Brunchrapporten pratade om händelsen och Aftonbladet har skrivit om det.

1 kommentar:

  1. NSF är nedlagt och inte samma sak som Svenskarnas parti som du påstår.

    SvaraRadera