lördag, juli 02, 2011

3D, 4D och 435D

Pirates of the caribbean och Transformers är två filmer som just nu går på de svenska biograferna. Dessa två har jag sett, på bio, i ett format som heter framtid, 3D. även om undertexten delar sig och det ofta blir så mycket att man inte vet var man ska kolla så tycker jag att det är awesome.

vi har gått från film till 3D... på visuella intryck finns inte mycket mer att utveckla (tror jag), dock har vi ju många fler sinnen att jobba med. vilket man har, antar jag. säten som rör sig och andra effekter.. men om jag tänker såhär, hur kommer biobesöken i framtiden se ut?

jag tror att inte nog med tre dimensioner på filmduken och rörliga säten, vi kommer även känna värme, kyla genom biostolarna som rörligt antingen kan massera ryggen eller ge dig en smocka. vind och blåst, lukter och sprayflaskor i sätet framför kommer också, gemensamt förstärka känslan i filmen... jäkligt läskigt kan det nog bli tror jag. några egna ideer kring hur framtidens bio kommer se ut?

Angående filmerna, snyggt gjorde och fräcka effekter... men på många andra sätt ofullständiga. dock absolut värda att se.

1 kommentar:

  1. på disney world såg jag en 4D film där det sprutades spray på oss från filmen, högg till oss i ryggen, släppte världens äckligaste fis så att alla i salongen slutade andas. väntar bara på att det kommer till vanliga filmer!

    SvaraRadera