onsdag, juni 01, 2011

Flyg för massorna!

Korean Airlines nya A380 har 409 säten. Lufthansas superjumbo tar 526 passagerare och Singapore Airlines har plats för 407 passagerare.
Men nu kommer flygplanen att bli ännu större. (affarsvarlden.se)
Och enligt flygsajten Aol Travel finns intresse hos flera större flygbolag, bland andra Air France, för en A380-1000 med plats för upp till 1 000 passagerare. (SVD)
Jag är inte lika entuseastisk som flygbolagen tror jag. På allvar, tänk att checka in i en och gå på ett plan bland 999 andra personer, påstigningen kommer nog inte gå så fort. eller tänk de enorma väntsalarna som måste byggas, eller att gå för att se sig runt eller att gå på toa och sedan inte hitta tillbaka. Som att leta efter sin bil på en bilfärja, bara att det kommer vara mycket svårare.

Å andra sidan kanske det är bra för flygbolagen ekonomiskt att trycka ihop mer folk på planen, ger billigare biljetter då pch det är ju lite coolt, Men tänk er 1000 individer, det är jäkligt mycket folk. sedan om planet skulle störta, vilket kaos!

1 kommentar:

  1. och om dom inte drar ner på antalet flygningar så kommer det ju gå åt mängder av mer bensin/vaddomnudrivsav = inte bra för miljön!

    SvaraRadera