lördag, juni 04, 2011

Socialministern vill vara populär

i början av mars var det förslaget med 18-årsgräns för solarier vilket jag klottrade lite om.
Nu igen är frågan något relevant igen då Socialministern Göran Hägglund (KD) säger
–Jag är skeptisk till lagstiftning. Det fordras mer innan jag ska tycka att det är vägen att gå. Jag tror på information, samtal, ansvarstagande för oss själva, och att föräldrar tar ett särskilt ansvar för barn och ungdomar.

Det finns många åsikter om vad riksdagen borde stifta lagar om, konstaterar Göran Hägglund. (SVD)
Jaha... så att det finns många åsikter om vad rikstagen borde stifta lagar om är en orsak att inte bry sig om åsikterna? Att det finns folk som tycker något är väll ändå väldigt bra.. Han är ju ändå ansvarig för hälsa-sjukvården, borde han inte argumentera att folk inte ska behöva sjukvård istället för tvärt om?
Socialministern poängterar att han tar seriöst på farorna med den ultravioletta strålningen från solen och solarier. (SVD)
Vad du säger Hägglund är skit samma, vad som betyder något är vad du gör! för att
2011 är ett toppår för de svenska solarieägarna. Det var länge sedan svenska folket solade så mycket solarium, säger Kim Wiking, ordförande i intresseföreningen Svenska solarieförbundet. (SVD)
Sex av tio tjejer i 16- och 17-årsåldern har solat solarium någon gång de senaste två åren. De flesta vet att det är farligt men vill se ”fräscha och solbrända” ut, enligt en undersökning som Strålsäkerhetsmyndigheten låtit göra. (SVD)
fjortisarna bryr sig inte om att Göran vill informera om att det inte är bra, eller att farsan säger till dem att inte lägga sig i en UV-tub. Man hör det man vill höra och inte förrän de inte längre kan sola på solarium kommer de sätta sig in i frågan.
Enligt Ulf Wester har ett tiotal länder redan infört en åldersgräns på 18 år. Frankrike var först ut, och nu är man på gång i Norge och Finland, säger han. (SVD)
Jag förstår att Kristdemokraten vill fånga upp unga väljare, men jag tror inte det kommer fungera.
Det är kanske dax för oss att följa våra kamrater i europa?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar