söndag, juni 12, 2011

∞ med mygg iår


- Om det har regnat mycket så bildas många vattendrag där honorna kan lägga många larver som sedan kläcks framåt sommaren, säger Lars-Åke Janzon. (SVD)
Enligt Naturhistoriska Riksmuseet i Stockholm är det de västra delarna av Sverige som i år riskerar att drabbas hårdast av myggorna. (SR.se)
Även fästingarna blir enligt Lars-Åke Janzon "oerhört talrika, utan tvekan" i år, liksom mördarsniglarna. (SR.se)
Jao.. kul, allt kul händer här i väst tydligen.. vi kommer få ∞med mygg, fästingar och mördarsniglar. however så får vi inte mer getingar än vanligt. så vad kan dethär leda till i stort i Sverige?

Att mitt i sommaren kommer hela Västragötaland vara tomt på långbyxor och långtröjor? Att de som i förhoppning om en fin sommar köpt massor av kortärmat och barbent kommer bli bittra i slutet av sommaren och se ut som en prickigkorv?

Om man är smart så köper man sparsamt med kläder som inbjuder till myggbett och vidtar förebyggande åtgärder mot mördarsniglar (kommer inte på några) så klarar man sig säkert relativt bra. 

1 kommentar:

  1. Vad är det för fel på att se ut som en prickigkorv då?! Så länge det inte blir mer getingar är jag nöjd, fy. På sommaren ska man ju faktiskt ha myggbett. Långbyxor är för mesar :)

    SvaraRadera