söndag, juni 26, 2011

Odödlig, ja tack

Världens äldsta människa har upptäckts i nordvästra Amazonas. 
Maria Lucimar Pereira uppges vara 120 år gammal - och slår därmed den tidigare rekordhållerskan med hela sex år. 
Brasilianska myndigheter arbetar nu med att verifiera kvinnans ålder, rapporterar al Jazeera. (SVD)
Okey, vi blir äldre... är det målet, att blir så gammal som möjligt? Vill vi hellre välja kvantitet före kvalité? mycket möjligt, jag vet inte. jag vill bli så gammal som möjligt, helst inte dö alls. ifall man skulle vara odödlig, måste det ju betyda att man är immun mot sjukdomar. låt mig förklara.

Det finns inget som heter "naturlig död", man kan inte dö av ålderdom. Död är alltid en följd av någon sjukdom, det är bara ett ord som låter bekvämt när det handlar om t.ex. en hjärtinfarkt. det här är inte något jag hittar på, det är något jag läst i typ illustrerad vetenskap eller liknande. Med detta i åtanke betyder det att om man är odödlig så blir man inte sjuk. Enda anledningen till att folk inte vill bli oändligt gammal brukar ju vara för att: man inte vill vara gammal och sjuk. men om man då är "odödlig" så blir man ju inte sjuk. 

Rent logiskt skulle det vara väldigt jobbigt om människor slutade dö... det skulle bli ganska så överbefolkat ganska snart. men om man tänker på, hur länge är vi döda, efter att vi dött? i oändlighet! det känns lite jobbigt. vi föds, lever på jorden i genomsnitt 80 år, dör och är döda en oändlig tid. tänk bara de allra första människorna, de är fortfarande döda... och det faktumet kommer troligtvis inte att ändras... 

Jag tror jag vill bli odödlig... undrar bara hur man blir det?
Om oändligheten kan ni lyssna om som podd från institutet i P3 den 20 juni, jäkla bra program

3 kommentarer:

  1. friterakorvpåvinden26 juni 2011 kl. 18:27

    Som jag sa när vi pratade om det här... Tänk när alla dina vänner och barn och barnbarnsbarnbarn dör? Hur kul är det då att leva? Och tänk om man vill dö? Då kan man ju inte det :o Nä, jag har hellre ett kortare, lyckligt liv med alla vänner och barnbarn än ett uuuberlångt, ensamt liv :)

    SvaraRadera
  2. Jag skulle lätt balla ur o göra massa rolig skit då, fuck yeah.

    *trollface*

    SvaraRadera
  3. Det skulle kanske vara kul att vara odödlig i den kropp man har nu men även om vi inte blir sjuka och dör så åldras kroppen och jag vet inte hur kul det är att vara 467 år gammal och inte kunna röra sig. :P

    SvaraRadera